Koningin Paola Kinderziekenhuis

Het Koningin Paola Kinderziekenhuis uit Berchem is het enige gespecialiseerde kinderziekenhuis van de provincie Antwerpen. Multidisciplinaire teams zorgen voor de geestelijke en de lichamelijke gezondheid van elk kind.

PETER

Tim De Clercq

WEBSITE

https://www.zna.be/

Koningin Paola Kinderziekenhuis

Hooggespecialiseerd kinderziekenhuis binnen de provincie Antwerpen

ZNA Koningin Paola Kinderziekenhuis is helemaal gericht op de zorg voor zieke kinderen. Kinderen en ouders nemen actief deel aan de behandeling. Zo proberen we een veilige omgeving te creëren waarbij de eigenheid van je kind centraal staat, want kinderen zijn geen mini-volwassenen.

Kinderartsen met verschillende subspecialisaties staan garant voor de kwaliteitsvolle aanpak binnen het ZNA Kinderziekenhuis Paola. De brede waaier aan medische zorg die zij bieden, wordt aangevuld met behandelingen en onderzoeken van specialisten uit andere disciplines die ook zorg bieden aan kinderen.

Dit jaar zullen wij ons eigen baxter-project uitrollen voor alle zieke kinderen die in het Koningin Paola Kinderziekenhuis worden opgenomen. Met het baxterproject zullen wij een omhulsel voor baxters voorzien met een leuke afbeeldingen van Studio 100. Zo hebben kinderen in plaats van een rare zak aan een stok, een herkenbaar figuur met een positieve boodschap om hen moed en steun te geven!.

Wetenschappelijk onderzoek bewijst dat een lach en een positieve ingesteldheid de kansen op volledige genezing verhogen.

Studio 100 is onze partner in dit project en vraagt hiervoor op geen enkele wijze een vergoeding of compensatie. Wij hebben dit jaar het zone project binnen gehaald met ons baxter-project. Dit houdt in dat alle Ronde Tafels van Antwerpen en Limburg zullen helpen dit project te verwezenlijken!

Wij danken hen dan ook voor het vertrouwen in ons project!

Adapt. adopt. improve.

De Ronde Tafel 25 Antwerpen

Ronde Tafel 25 Antwerpen groepeert een 20-tal gemotiveerde mannen uit het Antwerpse die zich, naast hun professionele leven, inzetten voor de gemeenschap.

Meer over ons