Koningin Mathilde Moeder-en kindcentrum

In het najaar van 2011 startte het UZA met de bouw van een volledig nieuwe ziekenhuisvleugel speciaal voor de zorg voor moeders en kinderen. Het gebouw biedt plaats aan 80 bedden voor materniteit, kindergeneeskunde en neonatologie.

PETER

WEBSITE

https://www.uza.be/koningin-mathilde-moeder-en-kindcentrum

Over Koningin Mathilde Moeder-en kindcentrum

Uniek concept in België

Het UZA is het eerste en enige ziekenhuis in België dat specialisten gynaecologie, kindergeneeskunde en intensieve neonatale zorg zo dicht bij elkaar brengt. Patiënten moeten zich veel minder verplaatsen en specialisten bevinden zich dicht bij elkaar, wat overleg en uitwisseling van informatie makkelijk maakt. De zorgverstrekkers organiseren zich letterlijk en figuurlijk rond de moeder en het kind, niet andersom.

De zorg voor moeders of kinderen kan niet los gezien worden van het gezin. Ouders spelen een centrale rol en worden zoveel mogelijk betrokken bij de zorg. Moeder en kind blijven altijd zo dicht mogelijk bij elkaar, en worden niet onnodig gescheiden. Ouders kunnen in het nieuwe centrum in alle comfort bij hun zieke, pasgeboren of te vroeg geboren baby's overnachten dankzij de rooming-in faciliteiten. Door de nabijheid van de afdeling materniteit kunnen pas bevallen mama's makkelijk bij hun te vroeg geboren baby op de dienst neonatologie.

Het Koningin Mathilde Moeder- en kindcentrum werd officieel geopend op 21 mei 2015 door Hare Majesteit Koningin Mathilde.

Adapt. adopt. improve.

De Ronde Tafel 25 Antwerpen

Ronde Tafel 25 Antwerpen groepeert een 20-tal gemotiveerde mannen uit het Antwerpse die zich, naast hun professionele leven, inzetten voor de gemeenschap.

Meer over ons