City Pirates

City Pirates is een Antwerpse voetbalclub actief in verschillende wijken van de stad. De club telt momenteel 75 ploegen in competitie. Ze zijn ervan overtuigd dat voetbal het middel bij uitstek is om jongeren maatschappelijk een duwtje in de rug te geven.

PETER

Gregory Debie

WEBSITE

https://www.facebook.com/citypiratesantwerpen

City Pirates

Voetbal is de motor, sociaal engagement de brandstof en diversiteit de kracht.

City Pirates is een Antwerpse voetbalclub actief in verschillende wijken van de stad. De club telt momenteel 75 ploegen in competitie. Maar binnen de club draait het om veel meer dan sport. Ze zien kwalitatief voetbal als een sociaal project. Ze zijn ervan overtuigd dat voetbal het middel bij uitstek is om jongeren maatschappelijk een duwtje in de rug te geven.

Jong en oud, met of zonder beperking, meisjes of jongens, ongeacht kleur, overtuiging of achtergrond. Samen vormen zij de bouwstenen van een hechte gemeenschap.

Ze willen de jongeren dan ook bieden wat ze verdienen: speelkansen en perspectieven. Ze gaan daar ver in. Ze leren ze uiteraard voetballen maar leren ze in de eerste plaats plezier maken, samenspelen, samenleven en elkaar te respecteren.

Daarbij betrekken we ook de ouders. Hun maatschappelijk werk omvat onder meer huis- en schoolbezoeken, huiswerkbegeleiding, workshops, Europese projecten, begeleiding naar (studenten)werk.

Vandaag telt hun club meer dan 1300 leden en daar zijn ze fier op.

Hun droom? Iedereen voelt zich thuis in onze stad en bouwt mee aan de samenleving.

Adapt. adopt. improve.

De Ronde Tafel 25 Antwerpen

Ronde Tafel 25 Antwerpen groepeert een 20-tal gemotiveerde mannen uit het Antwerpse die zich, naast hun professionele leven, inzetten voor de gemeenschap.

Meer over ons