Home > Projecten > We geven de Cliniclowns een goede ruimte om zich voor te bereiden!

Het koningin Paola kinderziekenhuis, onderdeel van het ZNA Middelheim, vangt dagdagelijks de kindjes op die ziek of gekwetst zijn. Aangezien een hospitalisatie nooit een leuke ervaring is, doen de mensen van het KPZ al het mogelijke om de aandacht weg te halen van de situatie.

Hoewel de samenwerking tussen de RT25 en het ziekenhuis nog pril is, hebben we vorig jaar voor een bedrag van 16.000 euro bijgedragen aan de bouw van een nieuwe speelhoek, omdat de oude bij een van de hervormingen gesneuveld was.

De nieuwsdienst van de Redactie ging er tijdens de schoolvakantie een kijkje nemen, en ook de pers was aanwezig bij de opening van de nieuwe speelhoek eind november.

Naast de speelhoek brengen de Cliniclowns regelmatig een bezoekje aan de jonge patiëntjes. De ruimte die ze gebruiken voor hun voorbereidingen – een oude woonwagen – is helemaal vervallen en biedt zelfs geen elektriciteit of warm water.

Peter van het goede doel in kwestie (Tim) was dan ook zeer blij namens de Tafel niet alleen een cheque van 5000 euro te mogen overhandigen, maar ook de plechtige belofte te maken dat wij onze handen uit de mouwen zullen steken bij het schilderen, installeren en renoveren van de woonwagen. We verwachten de komende maanden aan de slag te kunnen gaan in ons tweede project met het Koningin Paola Ziekenhuis 🙂

Terug naar het overzicht